about tree house

Tree House is het nieuwe mixed-use gebouw waar wonen, werken en verblijven samen komen. Een gebouw dat tot de verbeelding spreekt en waar inspiratie en nieuwe ideeën ontstaan. Wie Tree House binnenstapt voelt dat het gebouw leeft. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bruist het van reizigers, kantoorgebruikers, bewoners en bezoekers. Met het internationale publieke programma, Rotterdamse horecaondernemers en groene dakterrassen beleef je het échte stadsleven hier!

Tree House, ontworpen door de internationale architect PLP Architecture en co-architect ZUS, is zo ontworpen dat het bijdraagt, is zo ontworpen dat het bijdraagt aan het ecosysteem van de stad. De 130 meter hoge mixed-use toren met 37 verdiepingen heeft een sterke vormentaal met verticale lijnen die de dynamiek van de plek weerspiegelen in de gevel. De trapsgewijze opbouw en de speelse top zijn vanaf grote afstand herkenbaar. Tree House schikt zich naar de indrukwekkende skyline met de Delftse Poort en Millenniumtoren, het historische weefsel van de plek met het Groot Handelsgebouw en Stationspostgebouw en het moderne Centraal Station.

Tree House is opgebouwd met een transparante gevel met geïntegreerde zonnepanelen, duurzame en circulaire materialen en maakt gebruik van vloerverwarming – en koeling. De terrasachtige verblijfsgebieden, terrassen en buitenruimtes creëren een aantrekkelijke leefomgeving voor de gebruikers, bewoners en bezoekers. Aangevuld met het gebruik van groen draagt het bij aan de biodiversiteit in de stad.

en_USEnglish